Evolva dobila PoC potporu za inovativno korisničko sučelje za poslovne web aplikacije


Varaždinska tvrtka Evolva je dobila bespovratna sredstva za razvoj inovacije koja će znatno povećati efikasnost korisnika poslovnih web aplikacija. Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske iz Programa dodjele državnih potpora za provjeru inovativnog koncepta (PoC 8).

Svečanom predstavljanju rezultata programa i dodjeli ugovora prisustvovao je direktor tvrtke Evolva Matija Tomašković. Tom prilikom je istaknuto da je od ukupno 149 prijavljenih projekata njih 83 prošlo prag prihvatljivosti, a to što je projekt tvrtke Evolva pozitivno ocijenjen potvrđuje visoku razinu inovativnosti i konkurentnost na tržištu. Kvaliteti prijave pridonio je i Tehnološki park Varaždin koji je kao Prepoznati centar pružio stručnu podršku u postupku prijave. Ukupan iznos projekta je 679.655,98kn od čega bespovratna sredstva iznose 474.250,70kn.


Evolva je softverska tvrtka koja se kroz više od 16 godina poslovanja specijalizirala za razvoj poslovnih web aplikacija. Uz primjenu najnovije web tehnologije omogućava poslovnim korisnicima da svoje radne zadatke izvršavaju brže i točnije. Zato kontinuirano nadograđuje Evolution Framework, platformu koju koristi za razvoj svojih poslovnih web rješenja, te je sada u planu razvoj nove razine komunikacije poslovnih korisnika s računalom što predstavlja inovativno rješenje kakvo trenutno ne postoji na tržištu i koje će postati tehnološki standard u budućnosti.

Dobivena potpora će se koristiti za razvoj inovativnog korisničkog sučelja koje će omogućiti znatno ubrzanje u korištenju poslovnih web aplikacija, veću produktivnost i zadovoljstvo korisnika. Rezultat projekta će biti bolja interakcija korisnika s računalom koja donosi uštedu vremena kod korištenja aplikacije, ali već i kod edukacije zaposlenika za rad s aplikacijom. S obzirom na inovativnost projekta u ovom trenutku detalje još ne možemo otkriti, no s razvojem prototipa uskoro ćemo objaviti više informacija o cijelom razvojnom rješenju.

Po uspješnom završetku projekta klijenti tvrtke Evolva dobit će mogućnost da svoje web aplikacije nadograde novim korisničkim sučeljem. Također će se drugim softverskim tvrtkama ponuditi ugradnja programskog rješenja u njihova softverska rješenja, a u planu je i širenje na svjetsko tržište.

Evolva tako nastavlja razvijati napredna rješenja u korak sa svjetskim trendovima kako bi na temelju suvremenih ljudskih navika i potreba osigurala kontinuirani napredak za korisnike poslovnih web aplikacija.