Glasovno upravljane poslovne aplikacije


Glasovno upravljanje uređajima i pretraživanje sadržaja na internetu pomoću govora (eng. voice recognition, speech command) sve je češći način na koji se danas koriste mobiteli, a sada tvrtka Evolva nudi i vlastite poslovne aplikacije koje podržavaju taj novi vid upravljanja, i na hrvatskom jeziku.

Evolva je razvila govorno korisničko sučelje za poslovne aplikacije na hrvatskom jeziku. Riječ je o sučelju koje je toliko intuitivno i funkcionalno da kroz upravljanje govorom omogućava brz prijenos korisnikovih naredbi i podataka za unos u aplikaciju, bez upotrebe tipkovnice ili miša, dok se povratne informacije i rezultati korisnikovih naredbi i dalje prikazuju klasično, vizualno na ekranu aplikacije. Ovo inovativno rješenje je od velike pomoći poslovnim korisnicima koji svakodnevno rade s velikom količinom podataka i dokumenata.

Pogledajte demo film koji vjerno dočarava prednosti i ubrzanje u radu Evolvinih poslovnih web aplikacija korištenjem govornog sučelja:


Prednosti upravljanja aplikacijom pomoću govora


Znatno brži rad u aplikaciji - davanjem glasovne naredbe korisnik brže dolazi do tražene informacije ili dokumenta jer pričanje je puno brže od tipkanja i klikanja mišem, pogotovo u radu s kompleksnijim aplikacijama i velikom količinom dokumenata i podataka. Jedna glasovna naredba od par sekundi zamjenjuje i do deset uzastopnih operacija kojima se dolazi do traženog podatka ili neke druge funkcije aplikacije.
Brz početak korištenja - za upotrebu govornog sučelja nije potreban ciljani trening zaposlenika, već je dovoljna samo online pomoć koju će sučelje pružati, a samim tim se eliminira vrijeme i trošak mentora koji više neće biti potreban za edukaciju zaposlenika.
Umjetna inteligencija - što češće korisnici koriste govorno upravljanje tim više se aplikacija kroz strojno učenje poboljšava za još veću efikasnost u budućnosti.
Bolja IT usluga - dodatkom govornog upravljanja poslovni korisnici prate potrebe modernog čovjeka pa tako stječu jasnu i opipljivu prednost pred konkurencijom.
Ergonomska interakcija s računalom - govorno-vizualna interakcija korisnika s poslovnom aplikacijom omogućava glatku razmjenu naredbi i rezultata tih naredbi s računalom, naročito kod ponavljajućih radnji.
Humanija komunikacija - interakcija s računalom postaje prirodnija čime se približava ljudskom načinu komunikacije pa se tako tehnologija prilagođava čovjeku, a ne obrnuto. To pozitivno utječe na zadovoljstvo i motivaciju zaposlenika.
Lakše korištenje aplikacije na mobilnim uređajima - kompleksnije funkcije aplikacija, dosad nepraktične za korištenje na mobilnim uređajima, glasovnim upravljanjem postaju dostupne i na mobilnim uređajima ljudima u pokretu.
Olakšani proces nadogradnje aplikacija - prilikom nadogradnje aplikacija novijim verzijama, glasovno sučelje za razliku od klasičnog ostaje potpuno isto.
Ubrzana nadogradnja - želja nam je da na temelju ponašanja korisnika kontinuirano nadograđujemo aplikaciju u skladu s potrebama korisnika.

Neke od funkcionalnosti za govorno upravljanje


Dohvat podataka dokumenata - na izgovaranje naziva ili određene karakteristike dokumenta aplikacija odgovara prikazom traženog dokumenta.
Unos podataka u aplikaciju - kod unosa podataka korisnik može izgovoriti već poznati unos kako bi ga aplikacija prepoznala i upisala u za to predviđeno polje, bez potrebe za ručnim tipkanjem.
Izrada izvještaja - kad korisnik izgovori naredbu npr. "izradi izvještaj radnih sati za zadnja dva tjedna za odjel nabave" aplikacija izradi traženi izvještaj te ga prikaže na ekranu.
Kompleksno filtriranje - kod pretrage po više kriterija korisnik navodi sve zahtjeve na što aplikacija odgovara prikazom svih rezultata pretraživanja.
Napredno korištenje - aplikacija može predvidjeti namjere i željene radnje korisnika kako bi uvijek bila korak ispred korisnika i nudila mu mogućnosti u trenutnom kontekstu.
Integracija - mogućnost da se govorno upravljanje integrira u softverska rješenja tvrtke Evolva kao i sa drugim IT sustavima koji su već u primjeni kod klijenta.

Poziv na suradnju


Ukoliko imate poslovne potrebe za koje vidite moguću primjenu ove tehnologije pozivamo Vas da nam se javite se za dogovor suradnje. Kontaktirajte nas.

Projekt izrade prototipa ovog rješenja je sufinanciran sredstvima Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske iz Programa dodjele državnih potpora za provjeru inovativnog koncepta (PoC 8).


Želite raditi brže i lakše?

Ako želite raditi brže i lakše u poslovnoj aplikaciji uz pomoć najnovije tehnologije za govorno upravljanje, obratite nam se na: info@evolva.hr

Izrada softvera po narudžbi

Radimo moderne poslovne web aplikacije prema specifičnim zahtjevima klijenata. U skladu s poslovnim potrebama korisnika kreiramo softversko rješenje koje olakšava poslovni proces, ubrzava ili potpuno automatizira posao, uz znatne uštede. A od sada rad u aplikaciji može biti još efikasniji i zadovoljniji uz glasovno upravljanje!


Mogućnosti integracije

Nudimo uslugu integracije softverskih rješenja, uključujući integraciju Evolva poslovnih web aplikacija sa sustavima za računovodstvo, ERP i drugim sustavima.