15.9.2022. Tvrtka Evolva sudjelovala na završnoj konferenciji projekta B Light u Osijeku


Tvrtka Evolva je sudjelovala na završnoj konferenciji projekta B Light koja je održana 15.09.2022. godine u Osijeku. Završnu konferenciju je organizirala Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) povodom završetka projekta B Light, u sklopu kojeg su varaždinskoj tvrtki Evolva dodjeljena bespovratna sredstva za razvoj softverskog rješenja za upravljanje lozinkama pomoću govora.


U sklopu projekta B Light tvrtka Evolva je u suradnji sa partnerom iz Mađarske provela projekt pod nazivom 'Voice-driven, cloud based password manager service with hardware activation'. Riječ je o inovativnom softverskom rješenju koje olakšava rad programerima i testerima softvera, administratorima sustava, baza podataka i mreža, djelatnicima u tehničkoj podršci kao i svim drugim poslovnim korisnicima koji u svom poslu svakodnevno koriste različite web aplikacije i web servise.


Projekt B Light (Beneficiary Light Grant Shema) je financirao ukupno 31 projekt suradnje između 67 malih i srednjih poduzeća na pograničnom području Mađarska - Hrvatska u sklopu Interreg V-A Programa suradnje Mađarska - Hrvatska 2014. - 2020. Na konferenciji su se sudionicima obratili župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a Vjeran Vrbanec, voditelj odjela u Upravljačkom tijelu prekograničnog programa Hrvatska-Mađarska Tamás Molnár, te ravnateljica Uprave za europsku teritorijalnu suradnju Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Stella Arneri.


U ime tvrtke Evolva, konferenciji je prisustvovao direktor tvrtke Matija Tomašković koji je izrazio zadovoljstvo uspješno provedenim projektom čime je kroz suradnju s mađarskim partnerima uvedena tehnologija upravljanja govorom. Korištenjem najnovijih web tehnologija tvrtka Evolva tako i dalje donosi napredna softverska rješenja za korisnike poslovnih web aplikacija.