Evolva glavni pokrovitelj JavaCro'14 konferencije


U Poreču od 12. do 13. svibnja 2014. godine održat će se konferencija JavaCro'14, a glavni pokrovitelj konferencije je tvrtka Evolva.

Evolva je jedna od vodećih softverskih tvrtki u Hrvatskoj na području razvoja poslovnih web aplikacija u Java tehnologiji te je tijekom više od 11 godina poslovanja razvila brojne zahtjevne informacijske sustave za banke, telekome, financijske institucije, televizijske i novinarske kuće, javnu upravu i druge. Inovativan pristup u primjeni Java tehnologija urodio je razvojem vlastite napredne tehnologije Evolution Framework koja omogućava visoko efikasan razvoj poslovnih web aplikacija.

Suradnja između tvrtke Evolva i JavaCro konferencija seže do 2011. godine kada je Evolva podržala osnivanje Hrvatske udruge Java korisnika danas poznate pod nazivom HUJAK. Ubrzo nakon toga održana je prva hrvatska Java konferencija u partnerstvu udruge HUJAK sa HrOUG-om, Hrvatskom udrugom Oracle korisnika. O rastućem interesu Java zajednice svjedoči brojka od 170 sudionika iz 70 tvrtki koji su sudjelovali na prvoj konferenciji 2012. godine, a već sljedeće godine konferencija JavaCro'13 podigla je ljestvicu na ukupno održanih 50 predavanja i 200-tinjak sudionika.

Predavanja i radionice tvrke Evolva pridonose atraktivnom sadržaju konferencije svake godine. Predavanje o automatskoj konverziji desktop aplikacija na Java web tehnologiju, demonstracija alata Evolution Frameworka i prezentacija rješenja za stratešku naplatu potraživanja u bankarstvu redom su svake godine osvajali najviše ocjene publike. Na ovogodišnjoj konferenciji stručnjaci tvrtke Evolva predstavit će uspješan projekt velike migracije sa desktop na Java web tehnologiju te podijeliti svoja iskustva sa razvojem Java web poslovnih aplikacija na Androidu.

JavaCro konferencija postala je nezaobilazno mjesto okupljanja korisnika Java programskog jezika i platforme koji kroz predavanja stranih i domaćih stručnjaka mogu saznati novosti i trendove Java tehnologija kao i iskustva njene tehnološke i poslovne primjene, a važnost i sve veći uspjeh okupljanja Java zajednice u regiji potvrđuje i podrška tvrtke Evolva u vidu glavnog pokroviteljstva nadolazeće JavaCro'14 konferencije.

Više informacija o konferenciji možete pronaći u službenom pozivu.