Evolva glavni pokrovitelj međunarodne konferencije JavaCro'14 u Poreču


Poreč, 15. svibnja 2014. - U Poreču od 12. do 13. svibnja 2014. godine održana je međunarodna konferencija JavaCro'14. Glavni pokrovitelj konferencije bila je varaždinska tvrtka Evolva, jedna od vodećih softverskih tvrtki u Hrvatskoj na području primjene Java tehnologije u razvoju poslovnih web aplikacija.

Suradnja između tvrtke Evolva i JavaCro konferencija seže do 2011. godine kada je Evolva podržala osnivanje Hrvatske udruge Java korisnika HUJAK, a ubrzo nakon toga u partnerstvu sa Hrvatskom udrugom Oracle korisnika HrOUG održana je prva hrvatska Java konferencija. O snazi Java zajednice svjedoči brojka od 170 sudionika iz 70 tvrtki koji su sudjelovali već na prvoj konferenciji 2012. godine, dok je ovogodišnja konferencija JavaCro'14 podigla ljestvicu na ukupno održanih 50 predavanja i preko 200 sudionika.

Na početku ove sada već tradicionalne konferencije publici su se obratili predstavnici udruga HUJAK i HrOUG, predavači iz tvrtke Oracle Hrvatska i poseban gost Peter Pilgrim, poznati Oracle Java Champion. Tijekom dva dana konferencije svoja iskustva sa primjenom Java tehnologija iznijele su domaće i strane tvrtke Kapsch, Liferay, Red Hat, Vaadin, SV Group, IGEA i drugi, a veliko zanimanje privukli su predavači iz tvrtke Evolva čija predavanja su ponovo osvojila visoke ocjene publike kao i proteklih godina.

Posjetitelji ranijih konferencija posebno pamte prošlogodišnju demonstraciju inovativne tehnologije Evolution Framework, koju je Evolva razvila na temelju visoke stručnosti i bogatog iskustva, uz primjere njene konkretne primjene u razvoju poslovnog softvera za srednja i velika poduzeća. Ove godine je Matija Tomašković, direktor tvrtke Evolva, predstavio uspjeh projekta velike migracije sa starih aplikacija na modernu Java web tehnologiju koji je proveden u Privrednoj banci Zagreb, a zajedno sa kolegom Danielom Strmečki pokazao je kako poslovne web aplikacije mogu raditi na mobilnim uređajima bez stalnog pristupa internetu.

JavaCro konferencija postala je nezaobilazno mjesto okupljanja korisnika Java programskog jezika i platforme na kojem mogu saznati novosti i trendove ove svjetski popularne tehnologije kao i iskustva njene tehnološke i poslovne primjene. Kroz razmjenu iskustava ne samo unutar regije već i na svjetskoj razini potvrđuje se kompetentnost domaćih stručnjaka među kojima Evolva svojim inovativnim pristupom i priznanjima za najbolju praksu u struci zauzima važnu ulogu.
Kontakt

Marketing

Tel: +385 (0)42 658-550

info@evolva.hr