Varaždinska inovacija za brži i jednostavniji razvoj poslovnih web aplikacija


23. studenog 2011. - Varaždinska tvrtka Evolva na ovogodišnjem sajmu InfoRestart predstavila je tehnologiju za najefikasniji razvoj poslovnih web aplikacija u Javi, te dobila priznanje Zagrebačkog velesajma za visoku razinu nastupa.

Riječ je o naprednom setu alata pod nazivom Evolution Framework koji olakšava rad Java programera u svim fazama razvoja, od dizajna ekrana i izrade prototipa do puštanja aplikacije u pogon i nadzora njezinog rada. S obzirom da je namijenjen razvoju poslovnih aplikacija, u paketu funkcionalnosti nalaze se i komponente za napredni rad sa dokumentima te upravljanje poslovnim procesima. Ovaj softverski proizvod razvijao se kroz 8 godina iz potrebe velikog klijenta, a dobitnik je priznanja Bicro-a u sklopu programa Provjere inovativnog koncepta, te Vidi e-novation nagrade za inovativnost projekta.

Koja je važnost frameworka visokih performansi za razvojne timove objasnio je Matija Tomašković, direktor tvrtke Evolva:

"Naša tehnologija omogućava Java programiranje bez poznavanja kompleksnih web tehnologija, čime se postiže efikasniji web razvoj uz znatno smanjenje troškova i bržu isporuku softvera. Posebna inovacija je da Evolution Framework omogućava automatsku konverziju desktop aplikacija u web okruženje što je vrlo interesantno onim softverskim tvrtkama koje još ne razvijaju poslovni softver sa web tehnologijama."

Ovom inovacijom Evolva je pokazala da svojim rješenjima ide ukorak sa svjetskim liderima na području informatičkih inovacija za velike razvojne odjele, a na web stranicama frameworka omogućeno je besplatno korištenje vizualnog editora za crtanje web ekrana.

Prilog u emisiji eHrvatska o predstavljanju Evolution Frameworka na sajmu InfoRestart


O Evolvi


Evolva je informatička tvrtka iz Varaždina osnovana 2003. godine specijalizirana za razvoj poslovnih web aplikacija. Osnovna djelatnost tvrtke je izrada cjelovitih i inovativnih softverskih rješenja koja olakšavaju poslovanje klijenata uz znatne vremenske i financijske uštede. Evolvini najveći klijenti su banke, pružatelji telekomunikacijskih usluga, javna uprava, brokerske kuće, građevinske tvrtke i televizijske kuće. Najnoviji uspjeh Evolve je aplikacija E-pisarnica pomoću koje građani od listopada ove godine mogu pratiti status i obradu svojih predmeta zaprimljenih u Gradu Varaždinu. Odnedavno je široj javnosti dostupna aplikacija Evolva TMS pomoću koje tvrtke mogu na vrlo jednostavan način analizirati na što troše vrijeme te u kratkom roku povećati produktivnost zaposlenika.
Kontakt

Marketing

Tel: +385 (0)42 658-550

info@evolva.hr