Najnoviji trendovi iz tvrtke Evolva predstavljeni na konferenciji JavaCro'14


Na nedavno održanoj konferenciji JavaCro'14 tvrtka Evolva je predstavila najnovije trendove vezane za primjenu tehnologije Evolution Framework u efikasnom razvoju poslovnih web aplikacija. Predavanja tvrtke Evolva pobudila su veliko zanimanje publike koja ih je svojim ocjenama svrstala među najbolje u pojedinim tematskim kategorijama i u ukupnom poretku svih predavanja.

Ovogodišnja konferencija održana je od 12. do 13. svibnja u hotelu Diamant u Poreču, a o velikom interesu posjetitelja govore podaci koje su objavili organizatori Hrvatska udruga Java korisnika HUJAK i Hrvatska udruga Oracle korisnika HrOUG istaknuvši da je tijekom dva dana konferencije održano 50 predavanja na kojima je sudjelovalo preko 200 sudionika iz 11 država.

Evolva je svoj doprinos JavaCro konferencijama započela još 2011. godine kada je podržala osnivanje HUJAK-a te tako potaknula razmjenu iskustava u krugovima Java zajednice. Stoga je razumljivo da je upravo Evolva bila glavni pokrovitelj ovogodišnje konferencije, a predavači iz tvrtke Evolva odazvali su se pozivu organizatora da, uz druge domaće i strane stručnjake, predstave svoja iskustva sa primjenom Java tehnologija.

Za sve koji su u doticaju sa starim desktop aplikacijama bilo je zanimljivo čuti predavanje Matije Tomaškovića o uspješno provedenom projektu migracije u Privrednoj banci Zagreb. Na predavanju pod nazivom Desktop2web migracija je prošla, 700.000+ linija koda se ponovo rodilo Matija je pričao o tome kako je nastala ideja o automatskom konverteru i koji su ciljevi ovakvog projekta, zatim je objasnio 6 glavnih faza migracije te pokazao alate Evolution Frameworka koji nakon prelaska sa stare tehnologije u moderno Java web okruženje omogućavaju programerima efikasan Java web razvoj i nadogradnju konvertiranih aplikacija. O pozitivnim dojmovima publike svjedoče visoke ocjene koje je predavanje dobilo u kategoriji "Tehnologije poslovanja i studije slučaja" te drugo mjesto u ukupnom poretku svih predavanja. Snimku predavanja možete pogledati ovdje:
Drugog dana konferencije Matija Tomašković i Daniel Strmečki su kroz radionicu pod nazivom Hibridne aplikacije - upogonite Java web aplikaciju na Androidu da radi offline pokazali kako poslovne web aplikacije mogu raditi na Android uređajima bez stalnog pristupa internetu. Na kraju predavanja odgovorena su sva pitanja iz publike, a predavanje je proglašeno najboljim u kategoriji "Web & mobile". Snimku predavanja pogledajte ovdje: