Vježbenički ERP predstavljen na Sajmu vježbeničkih tvrtki u Bjelovaru


Na 9. Međužupanijskom sajmu vježbeničkih tvrtki, održanom 05. travnja 2016. godine u Bjelovaru, Gospodarska škola Varaždin i tvrtka Evolva su nastavnicima ekonomskih škola predstavile edukativni softver Vježbenički ERP koji omogućava kvalitetniju pripremu učenika za poslovni svijet.


Vježbenički ERP je edukativno-informacijski sustav za nastavu Vježbenička tvrtka koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda u okviru projekta Interdisciplinarni kurikulum srednjih strukovnih škola. Razvojem sustava ostvaren je cilj projekta, a to je da se pomoću informacijsko-komunikacijske tehnologije olakša savladavanje teorijskog znanja i stjecanje poduzetničkih vještina. Nakon što su predstavljeni rezultati cjelokupnog projekta, voditelj razvojnog tima tvrtke Evolva Branislav Stambolija je pokazao kako izgleda korištenje tog web-baziranog sustava na nastavi Vježbenička tvrtka.

Vježbenički ERP omogućava učenje kroz rad na način da učenici izvršavaju konkretne poslove u simuliranom poslovanju tvrtke te bilježe svoje aktivnosti u digitalni učenički dnevnik, dok je nastavnicima omogućena lakša priprema sata i koordinacija zadataka koje učenici izvršavaju tijekom školske godine, uz kontinuirano praćenje rada učenika i precizniju provjeru znanja.

Međužupanijski sajam vježbeničkih tvrtki je bila prilika da nastavnici vide kako izgleda nastava podržana sustavom Vježbenički ERP. Sajam su organizirale Komercijalna i trgovačka škola te Ekonomska i birotehnička škola iz Bjelovara, a sudjelovalo je ukupno 32 vježbeničke tvrtke čiji učenici su tako stekli iskustvo poslovne suradnje i ujedno predstavili ponude svojih tvrtki koje vode pod mentorstvom nastavnika u sklopu nastave Vježbenička tvrtka. Vježbenički ERP bi im u budućnosti trebao pomoći kao suvremena nastavna metoda da se kroz poslovni softver još bolje pripreme za stvarno poslovanje.

Nastavnici ekonomskih škola koji ovog puta nisu imali priliku pogledati prezentaciju sustava Vježbenički ERP moći će to učiniti na Sajmu vježbeničkih tvrtki u Varaždinu 25. travnja 2016. godine, a predstavljanje rezultata cjelokupnog IKSSŠ projekta bit će na završnoj konferenciji u Varaždinu početkom svibnja ove godine. Vijesti o nadolazećim događanjima možete pratiti na službenim stranicama projekta.