Evolva pomaže pozicionirati III. Osnovnu školu Varaždin na svjetsku mapu robotike


Tvrtka Evolva je uručila donaciju III. Osnovnoj školi Varaždin za sudjelovanje na natjecanju iz robotike. Donacijom je osigurana oprema koja uključuje dodatke za mBot robote, staze i pripremne materijale, što će učenici koristi za pripremu za regionalno natjecanje koje će biti održano za područje Europe, a zatim će najbolji sudjelovati na svjetskom natjecanju koje će se održati u prosincu u Kini.

"Želimo zahvaliti direktoru tvrtke Evolva Matiji Tomaškoviću na donaciji novčanih sredstava pomoću kojih smo osigurali opremu za sudjelovanje u Croatian Makers ligi za MakeX European Open 2019, čime smo našu školu pozicionirali na svjetsku mapu robotike."  izjavio je mag. inf. Tomislav Leček, učitelj-savjetnik u III. Osnovnoj školi Varaždin.

MakeX je svjetsko natjecanje u naprednoj, edukacijskoj robotici koje potiče učenike da rješavaju izazove, čime se poboljšava kreativnost, praktična primjena, komunikacijske vještine i timski rad. Kroz natjecanje se potiču interesi u STEM području, a sa ciljem da se promovira integracija znanosti, tehnologije i kreativnosti.

Ugovor o donaciji su potpisali direktor tvrtke Evolva d.o.o. Matija Tomašković i ravnateljica III. Osnovne škole Varaždin Jasenka Martinčević.

Matija Tomašković je učenicima poželio puno uspjeha u natjecanjima te istaknuo važnost razvoja kompetencija u računalnom programiranju na način koji je učenicima nov i zanimljiv. Ujedno je naglasio da je pri tome izrazito važna podrška šire zajednice čiji će zaposlenici jednog dana biti upravo današnji učenici.