Evolva na Okruglom stolu Bicro konferencije


Na okruglom stolu pod nazivom "Iskustva uspješnih PoC projekata", u sklopu Bicro konferencije "Internacionalizacija poslovanja i poduzetništva" koja je održana u Hotelu Sheraton 11. prosinca 2013. godine, Matija Tomašković je izložio iskustva tvrtke Evolva sa PoC projektom.

Nakon što je na 1. PoC krugu dokazana tehnička izvedivost vizualnog editora za ekrane poslovnih web aplikacija, Evolva je izradila potpuno funkcionalan alat koji je danas dio cjelovite tehnologije Evolution Framework za efikasan razvoj poslovnih web aplikacija. Matija je istaknuo važnost koju Evolva pridaje unaprijeđenju tehnologije odnosno softverskih alata te naglasio kako upravo PoC projekti u tome imaju veliku ulogu.

Osim predstavnika tvrtke Evolva, okrugli stol je okupio predstavnike tvrtki Citus i EDC koje su također uspješno provele PoC projekte te predstavnike Građevinskog fakulteta, Prehrambeni-biotehnološkog fakulteta i Znanstveno-tehnološkog parka Sveučilišta u Rijeci. Sudionici okruglog stola su podijelili svoja iskustva sa transferom tehnologije i putom od PoC projekta do komercijalizacije te su istaknuli pozitivne učinke nastale kao rezultat provedbe projekta u okviru PoC programa.