Edukativni ERP za srednje škole predstavljen u Slavonskom Brodu


U petak 16. listopada 2015. godine u srednjoj školi Matije Antuna Reljkovića u Slavonskom Brodu održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen projekt u sklopu kojeg tvrtka Evolva razvija Vježbenički ERP, edukativni sustav za predmet Vježbenička tvrtka. Poslovni softver je izrazito važna komponentna ovog projekta čiji je cilj da se u kurikulume uvedu informacijsko-komunikacijsko-tehnološke nastavne metode i interdisciplinarni sadržaji radi stjecanja relevantnih strukovnih i poduzetničkih kompetencija.

Slika je preuzeta sa portala Slavonski.hr


Riječ je o projektu "Interdisciplinarni kurikulum srednjih strukovnih škola" koji je, kao prvi takav u Hrvatskoj, financiran iz bespovratnih sredstava EU "Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama" Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala. U projektu sudjeluju tri škole iz različitih krajeva Hrvatske - Srednja škola Matije Antuna Reljkovića iz Slavonskog Broda proizvest će proizvode od voća i povrća, Srednja škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split napravit će vizualni identitet proizvoda, dok će Gospodarska škola Varaždin pripremiti plasman na tržište.

Poseban naglasak je na metodi e-učenja na predmetu Vježbenička tvrtka gdje će učenici koristiti softver Vježbenički ERP za čiju je izvedbu zadužena tvrtka Evolva. Branislav Stambolija, voditelj razvojnog tima tvrtke Evolva, je objasnio da će poslovni informacijski sustav omogućiti učenicima da kroz sustav odrađuju poslovne aktivnosti uz edukativnu notu kako bi učili gradivo, ali i upoznali se sa funkcioniranjem poslovnog sustava u realnim uvjetima.

Osim predstavnika partnera projekta, na konferenciji su bile nazočne Anica Vukašinović i Dubravka Marković, pročelnice upravnih odjela za obrazovanje Brodsko-posavske županije Grada Slavonskog Broda, a kako je to izgledalo na konferenciji možete vidjeti u prilogu Slavonskobrodske televizije u nastavku.