Evolva glavni pokrovitelj međunarodne konferencije JavaCro'15


Pod glavnim pokroviteljstvom tvrtke Evolva održana je 4. međunarodna konferencija JavaCro'15 koja je okupila 200-ak sudionika na Crvenom otoku kod Rovinja. Glavne teme konferencije bile su Java u Cloudu i Java EE 8 o kojima je pričalo ukupno 48 predavača, a IT stručnjaci iz tvrtke Evolva dali su svoj doprinos zanimljivim temama o primjeni inovativnih rješenja u poslovnoj praksi.

Matija Tomašković, direktor tvrtke Evolva, na svom izlaganju pod nazivom Što kad se (s)ruši ili stane Java aplikacija? pričao je o rješenjima za otkrivanje uzroka rušenja i zastoja Java web aplikacija u enterprise okruženjima. Osim preporuke što treba sadržavati jedan sveobuhvatan crash report uživo je demonstrirao tehnike i alate za brzu analizu i prevenciju takvih situacija.

Daniel Strmečki, programer u tvrtki Evolva, u predavanju na temu GP: AspectJ i generatori GUI formi dao je pregled područja generativnog programiranja s primjerima iz Java svijeta, te je prikazao primjere generičkog programiranja i aspektno-orijentiranog programiranja u Javi (AspectJ), uz implementaciju generatora Java koda odnosno kompletnih GUI formi u Java web okruženju za razvoj poslovnih rješenja.

Detaljnije o konferenciji možete pročitati na službenim stranicama konferencije JavaCro'15, a snimke predavanja pogledajte na službenom YouTube kanalu Evolution Frameworka.