Evolva prezentirala Vježbenički ERP na Sajmu vježbeničkih tvrtki u Varaždinu


U sklopu Sajma vježbeničkih tvrtki koji je održan 25. travnja 2016. godine u Gospodarskoj školi Varaždin nastavnici strukovnih škola iz šire regije upoznali su Vježbenički ERP, edukativno-informacijski sustav za veću zapošljivost učenika, uz detaljniji prikaz načina na koji funkcionira ovaj ERP za vježbeničke tvrtke.


U uvodnom dijelu istaknuto je da je Vježbenički ERP nastao u suradnji varaždinske softverske tvrtke Evolva i srednjih strukovnih škola iz Varaždina, Slavonskog Broda i Splita u sklopu projekta Interdisciplinarni kurikulum srednjih strukovnih škola (IKSSŠ).

Vježbenički ERP služi nastavnicima za bržu pripremu nastavnog sata, a učenicima omogućava izvršavanje konkretnih zadataka za lakše savladavanje strukovnog gradiva i stjecanje poduzetničkih vještina kako bi brže upoznali sva područja iz stvarnog poslovanja poduzeća: administracija, financije i računovodstvo, nabava i skladište, ljudski resursi, proizvodnja, marketing i prodaja.

Iako je Vježbenički ERP već široko poznat u krugovima strukovnih škola, ovom prigodom su se sa primjenom i prednostima ove suvremene nastavne metode detaljnije upoznali predstavnici strukovnih škola iz raznih gradova Hrvatske među kojima su Zagreb, Velika Gorica, Bjelovar, Đurđevac, Krapina, Ivanec, Čakovec, Prelog i Novi Marof.

Aktivnosti na IKSSŠ projektu u sklopu kojeg je razvijen Vježbenički ERP ovih se dana privode kraju, a rezultati projekta će biti prezentirani na završnoj konferenciji za medije u Varaždinu 03. svibnja 2016. godine. Za više detalja u vezi konferencije možete kontaktirati nositelja projekta: Gospodarska škola Varaždin.