Gostovanje tvrtke Evolva na RIT Croatia


U sklopu mjeseca informacijskih tehnologija na visokoj školi RIT Croatia direktor tvrtke Evolva Matija Tomašković odazvao se pozivu profesora da bude gostujući predavač. Na predavanju koje je održano 02. studenog 2015. godine, Matija je kroz predstavljanje tehnologije tvrtke Evolva pod nazivom Evolution Framework pokazao razvojno okruženje i alate za efikasan razvoj poslovnih web aplikacija, a posebno se osvrnuo na način na koji stručnjaci tvrtke Evolva obavljaju nadzor rada aplikacija i provode kontinuirana poboljšanja performansi zahtjevnih web-baziranih informatičkih sustava.


Na predavanju su prisustvovali studenti 3. i 4. godine smjera informacijskih tehnologija i nekoliko mlađih kolega sa nižih godina studija u Zagrebu, dok su studenti u Dubrovniku predavanje pratili putem video veze. Pojedini studenti su nakon predavanja pokazali dodatni interes i postavili Matiji pitanja vezano za nadzor rada aplikacija, pitanje sigurnosti podataka i poboljšanja performansi web-baziranih sustava te su u razgovoru doznali koje je tehnologije i druge specifičnosti potrebno poznavati za moderan razvoj poslovnih web aplikacija.

RIT Croatia je osnovan 1997. godine u Dubrovniku kao plod suradnje uglednog američkog sveučilišta Rochester Institute of Technology (R.I.T.) i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske. Danas u svom programu nudi preddiplomske stručne studije od kojih se Informacijske tehnologije održavaju na dvije lokacije u Zagrebu i Dubrovniku. Kao podružnica uglednog američkog sveučilišta, RIT Croatia je jedina visokoobrazovna institucija u Hrvatskoj na kojoj se nastava u potpunosti izvodi na engleskom jeziku, program i nastavni planovi su usklađeni s visokim standardima matičnog sveučilišta, a uz hrvatsku diplomu dodjeljuje se međunarodno priznata američka diploma.

Gostovanje Matije Tomaškovića je bila odlična prilika da studenti od autora Evolution Frameworka čuju nešto više o toj nagrađivanoj tehnologiji, naročito o naprednim alatima koje Evolva koristi za razvoj zahtjevnih web aplikacija i nadzor njihova rada. Polaznici ove visoke škole također su se upoznali sa mogućnostima obavljanja stručne prakse u tvrtki Evolva kroz koju se povezuju teoretska znanja sa praktičnom primjenom što je uostalom bila i svrha ovog cijelog druženja.