Predstavljen projekt izrade edukativnog ERP sustava


Tvrtka Evolva sudjeluje kao partner na projektu "Interdisciplinarni kurikulum srednjih strukovnih škola" u sklopu kojeg će programirati Vježbenički ERP, poslovni sustav za potrebe predmeta Vježbenička tvrtka. Evolva će izraditi integrirani informacijski sustav koji će koristiti kao podrška u savladavanju gradiva iz poslovanja poduzeća što obuhvaća financijsko knjigovodstvo, obračun plaća, nabava, skladišno poslovanje, prodaja i praćenje proizvodnje.


Projekt je pokrenula Gospodarska škola Varaždin, a ukupna vrijednost projekta je preko dva milijuna kuna što se financira iz europskih fondova u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava "Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama". Na konferenciji za medije koja je održana u prostorijama Županijske palače u Varaždinu 26. svibnja 2015. godine, projekt su predstavili ravnateljica Gospodarske škole Varaždin Katica Kalogjera Novak, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije mr.sc. Miroslav Huđek, direktor tvrtke Evolva Matija Tomašković, te predstavnici partnerskih strukovnih škola - ravnatelj Srednje škole M. A. Reljković Slavonski Brod Vlado Prskalo i ravnatelj Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split Ivan Kovačević.

Cilj ovog projekta je napraviti edukativni poslovni sustav Vježbenički ERP koji će poslužiti kao nova nastavna metoda utemeljena na IT tehnologiji. Na ovaj način će se uvesti informacijske-komunikacijske tehnologije u obrazovni proces kako bi učenici strukovnih škola unaprijedili svoja znanja i postali konkurentniji na tržištu rada.