U Splitu predstavljen EU projekt za koji Evolva razvija Vježbenički ERP


Na konferenciji koja je u petak, 29. siječnja 2016. godine, održana u dvorani Splitsko-dalmatinske županije župan Zlatko Ževrnja i pročelnik za društvene djelatnosti Tomislav Đonlić predstavili su dva velika EU projekta u kojima sudjeluju dvije splitske srednje škole. U sklopu jednog od tih projekata tvrtka Evolva razvija edukativni informacijski sustav Vježbenički ERP koji će učenicima olakšati da savladaju teorijska znanja u simuliranim uvjetima stvarnog poslovnog okruženja.

Slika je preuzeta sa portala Dalmacija News


Na konferenciji su sudjelovali i ravnatelji škola iz Varaždina, Slavonskog Broda i Splita, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije Miroslav Huđek, te voditelj razvojnog odjela tvrtke Evolva Branislav Stambolija. Katica Kalogjera Novak, ravnateljica Gospodarske škole Varaždin, predstavila je projekt Interdisciplinarni kurikulum srednjih strukovnih škola kojeg provode u partnerstvu sa Školom za dizajn, grafiku i održivu gradnju iz Splita, Srednjom školom M. A. Reljković iz Slavonskog Broda i softverskom tvrtkom Evolva. Projekt je financiran bespovratnim EU sredstvima iz natječaja "Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu sa Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom" u sklopu operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2014. kojeg provodi Europski socijalni fond.

Projekt će uvesti moderne nastavne metode čiji je važan dio Vježbenički ERP koji će se koristiti u nastavi Vježbenička tvrtka i internetska trgovina za lakše savladavanje gradiva iz strukovnih sadržaja i stjecanje poduzetničkih vještina. Sustav razvija IT tvrtka Evolva koja je svojim bogatim iskustvom na području informatizacije poslovnih procesa doprinijela modernizaciji nastave Vježbenička tvrtka prema realnoj poslovnoj praksi. Sustav predstavlja upotrebu informacijsko-komunikacijske tehnologije donoseći koristi nastavnicima, učenicima, školama, te općenito hrvatskom obrazovnom sustavu i gospodarstvu, na taj način ostvarajući ciljeve koje je Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih propisala za program Vježbenička tvrtka u Republici Hrvatskoj.

Projekt izrade edukativnog softvera započeo je u svibnju 2015. godine, a u narednim mjesecima očekuje se početak korištenja u školama. Gotov softver za nastavu Vježbenička tvrtka bit će prezentiran na ovogodišnjem Sajmu vježbeničkih tvrtki te se pozivaju sve zainteresirane srednje škole da se tom prilikom upoznaju sa rezultatima ovog projekta.