Vježbenički ERP predstavljen u Sloveniji


Članovi razvojnog tima tvrtke Evolva predstavili su učenicima i nastavnicima Srednje ekonomske škole u Mariboru sustav Vježbenički ERP koji će u sklopu projekta financiranog iz Europskog socijalnog fonda povećati zapošljivost učenika srednjih strukovnih škola.


Nakon što je tim projekta Interdisciplinarni kurikulum srednjih strukovnih škola (IKSSŠ) predstavio ciljeve i očekivane rezultate projekta na konferencijama za medije u Varaždinu, gradu nositelja projekta, te Slavonskom Brodu i Splitu, gradovima partnera projekta, rezultati projekta su prezentirani i izvan granica Hrvatske.

Tako je u sklopu gostovanja na Srednjoj ekonomskoj školi u Mariboru prikazano kako edukativni softver Vježbenički ERP pomaže učenicima da pod mentorstvom nastavnika na nastavi Vježbenička tvrtka izvršavaju zadatke iz raznih organizacijskih jedinica kao u stvarnom poslovnom svijetu. Bila je ovo prilika da hrvatske škole koje sudjeluju na ovom projektu razmijene iskustva sa slovenskim kolegama, a nastavnici koji na mariborskoj školi vode praktičnu nastavu pokazali su veliki interes za Vježbenički ERP, modernu nastavnu metodu koja učenicima omogućava obavljanje konkretnih poslova u simuliranom poslovanju, a nastavnicima olakšava pripremu nastave i praćenje rada učenika sve do provjere znanja, čime je omogućeno lakše savladavanje gradiva u praktičnoj primjeni.

Vježbenički ERP na taj način kao informacijsko-edukativni sustav ostvaruje glavni cilj projekta, a to je da se uvedu informacijsko-komunikacijske nastavne metode i interdisciplinarni sadržaji radi stjecanja strukovnih i poduzetničkih znanja i vještina za veću kompetentnost učenika na tržištu rada.

Ovom prilikom se pozivaju nastavnici ekonomskih škola iz regije koji do sada nisu imali prilike detaljnije se upoznati sa sustavom Vježbenički ERP da se pridruže na prezentaciji koja će se održati na Sajmu vježbeničkih tvrtki u Varaždinu 25. travnja 2016. godine. Za više informacija pratite službene stranice projekta.