23.5.2022. Evolva predstavila B Light projekt na Tjednu karijera na FOI-u


Tvrtka Evolva je na Tjednu karijera, koji se od 23. do 27. svibnja 2022. godine održava na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu, predstavila svoj B Light projekt u sklopu kojeg je razvijeno softversko rješenje za upravljanje lozinkama pomoću govora.


U sklopu popularnog karijernog događaja na FOI-u kojeg već 11. godinu organizira Centar za podršku studentima i razvoj karijera CPSRK FOI, održava se 'Karijerni špancir' na kojem je varaždinska tvrtka Evolva imala svoj štand. Tamo su se studenti FOI-a kao i svi zainteresirani mogli upoznati sa B Light projektom u okviru kojeg je Evolva izradila softversko rješenje za upravljanje lozinkama pomoću govora.


Podsjetimo, riječ je o inovativnom rješenju kojeg je tvrtka Evolva razvila u suradnji sa partnerom iz Mađarske u sklopu B Light projekta prekogranične suradnje između Hrvatske i Mađarske. Projekt pod nazivom 'Voice-driven, cloud based password manager service with hardware activation' rezultirao je softverskim rješenjem koje olakšava rad programerima i testerima softvera, administratorima sustava, baza podataka i mreža, inženjerima tehničke podrške i drugima koji svakodnevno u svom poslu koriste različite web aplikacije i web servise.


Upravitelj lozinki omogućava da se pomoću glasovne naredbe brzo dohvate podaci za prijavu što ubrzava korištenje različitih web aplikacija. Rješenje će u početku biti dostupno za hrvatski, engleski i mađarski jezik, a kasnije se planira nadogradnja za ostale strane jezike.


Izlaganjem i prezentacijom na Tjednu karijera Evolva je zadovoljila uvjet da na sajmu poslova predstavi B Light projekt i produkt projekta. Poseban naglasak je na doprinos koji tvrtka Evolva daje za ravnopravnost oba spola, zabranu diskriminacije i jednakost prilika, održivi razvoj i zaštitu okoliša.


Evolva je već dulji niz godina jedan od najvažnijih lokalnih IT poslodavaca za stručnu praksu i zaposlenje za studente FOI-a. Tako je i ovaj karijerni događaj bila odlična prilika da se FOI-jevci upoznaju sa karijernim prilikama u tvrtki Evolva i najnovijim softverskim rješenjem koje Evolva nudi za poslovne korisnike.