Umjesto božićnih poslovnih poklona, Evolva donirala školi, udruzi i zvjezdarnici


Tvrtka Evolva je povodom Božića 2020. godine, umjesto tradicionalnih poklona za svoje poslovne partnere, donirala Udruzi za sindrom Down Međimurske županije, Zvjezdarnici Višnjan i III. Osnovnoj školi Varaždin.

Svake godine povodom Božića, Evolva svojim klijentima i poslovnim partnerima priprema poslovne poklone, među kojima se uvijek nađe nešto korisno i atraktivno, a sve u znak zahvale za povjerenje i uspješnu suradnju u protekloj godini. No budući da je 2020. godine cijela Hrvatska znatno pogođena zarazom Covid-19 virusom zbog čega su nužne protuepidemijske mjere, a i zbog toga što velika većina radi od kuće, ovogodišnji budžet za poslovne poklone preusmjeren je javnim ustanovama koje rade za opće dobro.

Tako je ukupan iznos od cca 30.000,00 kn raspodijeljen na podjednake donacije kojima je osigurano sljedeće:

  • donacija Udruzi za sindrom Down Međimurske županije, sa mišlju da je važno podržati one kojima je potrebna podrška i pomoć. Donirana sredstva će biti upotrijebljena za aktivnosti koje se provode za djecu iz Međimurske i Varaždinske županije koja imaju sindrom Down.
  • donacija Zvjezdarnici Višnjan za kampanju "Nebo je granica", s idejom da osim podrške lokalno i u susjedne županije trebamo ići i dalje od toga, te da podržimo inicijativu da se educiraju nove generacije hrvatskih znanstvenika;
  • kupovina dva 3D printera III. Osnovnoj školi Varaždin, sa ciljem da se učenici zainteresiraju za moderne tehnologije i usmjere svoje talente za edukaciju na STEM području. Riječ je o dva najtraženija modela 3D pisača u Hrvatskoj, Original Prusa i3 MK3S i Artillery Sidewinder X1, pomoću kojih će učenici moći razvijati kompetencije iz područja 3D modeliranja sa ciljem osmišljavanja i ispisivanja pokaznih modela koje će koristiti u nastavi.


Matija Tomašković, direktor tvrtke Evolva, izrazio je svoje zadovoljstvo što će donacije pomoći lokalnoj školi, udruzi iz susjedne županije te znanstveno i edukacijski važnoj zvjezdarnici u Istri. Na taj način su podržane društveno korisne institucije koje rade na edukaciji i podizanju kvalitete života za mlađe generacije.

Uz želju da se u ovim izazovnim vremenima podsjetimo koliko je važna međusobna podrška, cijeli tim tvrtke Evolva želi Vam ugodne božićne blagdane i sve najbolje u novoj 2021. godini!