15.5.2021. Evolva osvojila financiranje B Light projekta


Na svečanoj dodjeli održanoj u Virovitici 14. svibnja 2021. godine direktor tvrtke Evolva Matija Tomašković je primio odluku o financiranju B Light projekta čime je potvrđeno da će HAMAG-BICRO financirati Evolvino inovativno softversko rješenje.


Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) je dodijelila hrvatskim i mađarskim poduzetnicima Odluke o financiranju B Light projekata prekogranične suradnje ukupne vrijednosti 3,8 milijuna eura. Riječ je o odabranim projektnim prijedlozima suradnje na pograničnom području u sklopu Interreg V-A Programa suradnje Mađarska - Hrvatska 2014. - 2020.


Svečanoj dodjeli su nazočili i veleposlanik mađarske Njegova Ekselencija dr. Csaba Demcsak i župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović. Odluke o financiranju pozitivno ocijenjenih projektnih prijedloga uručili su Nataša Tramišak, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO. Više o dodjeli možete pročitati na službenim stranicama HAMAG-BICRO: HAMAG-BICRO dodijelio Odluke o financiranju B Light projekata vrijednih 3,8 milijuna eura.


Projekt tvrtke Evolva, pod nazivom "Voice-driven, cloud based password manager service with hardware activation", će obuhvatiti razvoj softverskog rješenja za upravljanje lozinkama kojim će se upravljati pomoću govora, što je novost na tržištu. Projekt će biti izveden u suradnji s partnerom iz Mađarske. Ukupna vrijednost projekta je 210.438,21 EUR, od čega je 25% vlastitih sredstava dok je preostalih 75% financirano iz bespovratnih sredstava.


Ovaj inovativan softverski proizvod će biti instaliran na Evolvinoj infrastrukturi u oblaku (cloud) i na servere u prostorijama klijenta. Upravitelj lozinkama će se integrirati u web preglednik gdje će biti omogućeno automatsko dovršavanje unosa. Nakon pritiska gumba i izricanja zahtjeva upravitelj lozinkama će traženu lozinku prikazati na ekranu i/ili spremiti u međuspremnik kako bi se mogla zalijepiti u polje za unos lozinke. Rješenje će biti naročito praktično za korisnike koji u svom radu koriste veliki broj servisa pa su im za pristup tim servisima potrebni različiti korisnički podaci.


Upravitelj lozinkama će obuhvatiti važne funkcionalnosti koje se koriste u svijetu, kao što su jaki algoritmi enkripcije, dvofaktorska autentifikacija, izvještaj o jačini lozinke i popunjavanje web obrazaca. Prvotno će biti omogućeno prepoznavanje hrvatskog, engleskog i mađarskog govora, a podrška za druge jezike se planira u kasnijoj fazi. Posebno vrijedi spomenuti da će rješenje biti vrlo jednostavno za korištenje.


Kroz korištenje najnovijih tehnologija, praćenje svjetskih trendova i osluškivanje potreba poslovnih korisnika Evolva nastavlja na inovativne načine omogućavati efikasan rad u poslovnim web aplikacijama.


Autor fotografije: Kristijan Toplak, dipl. novinar