Evolva sudjeluje u stvaranju novih standarda obrazovanja


Na konferenciji održanoj 17. rujna 2015. godine predstavljen je projekt Stand4INFO u sklopu kojeg Evolva pomaže definirati znanja koja obrazovne institucije iz područja informatike moraju osigurati studentima kako bi po završetku obrazovanja imali odgovarajuće kvalifikacije za određena IT zanimanja. Ovo je jedan od dva projekta financirana iz EU fondova u sklopu Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2014. u kojima Evolva sudjeluje kao IT partner sa ciljem kvalitetnijeg oblikovanja obrazovanja prema konkretnim potrebama na tržištu rada.


Projekt "Stand4INFO - Razvoj visokoobrazovnih standarda zanimanja, standarda kvalifikacija i studijskih programa na osnovama Hrvatskog kvalifikacijskog okvira u području informatike" pokrenuo je Fakultet organizacije i informatike u Varaždinu. Tvrtka Evolva već godinama surađuje sa Fakultetom na način da prima studente na stručnu praksu i zapošljava najperspektabilnije kandidate, a direktor Matija Tomašković čest je gost raznih druženja u organizaciji FOI-a na kojima priča studentima svoja programerska i poduzetnička iskustva. Osim tvrtke Evolva, partneri na projektu Stand4INFO su Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište u Rijeci, Tehničko veleučilište u Zagrebu, Hrvatski informatički zbor te druge tvrtke iz informatičkog sektora. Evolva je prepoznala partnerstvo na projektu Stand4INFO kao priliku da, iz pozicije stručnjaka za razvoj modernih poslovnih web aplikacija, sudjeluje u kreiranju smjernica prema kojima će se unaprijediti kompetencije nastavnika i studenata iz područja informacijskih i komunikacijskih znanosti, revidirati nastavni programi studija informatike te uskladiti sa kvalifikacijama potrebnima za obavljanje određenih IT poslova.

Drugi spomenuti projekt je "IKSSS - Interdisciplinarni kurikulum srednjih strukovnih škola" koji je predstavljen na konferenciji održanoj u svibnju 2015. godine. Nositelj projekta je Gospodarska škola Varaždin koja će u suradnji sa tvrtkom Evolva i partnerskim školama iz Splita i Slavonskog broda kreirati informacijski sustav Vježbenički ERP za potrebe predmeta Vježbenička tvrtka, a u sklopu kojeg će biti i web shop za plasman njihovih proizvoda. Sukladno očekivanim rezultatima, Evolva razvija interaktivni edukativni softver Vježbenički ERP koji će učenicima strukovnih škola olakšati da savladaju gradivo i steknu iskustvo upravljanja poduzećem.

Matija Tomašković, direktor tvrtke Evolva, istaknuo je svoje zadovoljstvo sudjelovanjem na ovim projektima naglasivši da obrazovne ustanove moraju kroz osluškivanje poduzetnika pratiti najnovije trendove, aktualne potrebe poslodavaca i općenite zahtjeve modernog poslovanja kako bi stvarale stručne kadrove sa upravo onim kompetencijama koje su potrebne za uspješnost i konkurentnost hrvatskih tvrtki.