Održan Okrugli stol u sklopu konferencije Obrazovanje za poduzetništvo


Na Fakultetu organizacije i informatike u subotu 26. rujna 2015. godine održana je prva radionica za razmjenu iskustva i osposobljavanje nastavnika u okviru projekta 3P - Planiram, Poduzimam, Promoviram!. Radionica je održana kao Okrugli stol pod moderiranjem Ksenije Vuković u okviru znanstvene međunarodne konferencije Obrazovanje za poduzetništvo, a na kojem je kao predstavnik poduzetnika sudjelovao Matija Tomašković, osnivač i direktor tvrtke Evolva.


U ime obrazovnih institucija na Okruglom stolu sudjelovali su Ljerka Sedlan Konig sa Ekonomskog fakulteta u Osijeku kao predstavnica visokog obrazovanja, kao predstavnica srednjoškolskog obrazovanja ravnateljica Gospodarske škole Varaždin Katica Kalogjera Novak, te kao predstavnik regionalne samouprave Miroslav Huđek, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije. Diskusiju o ovoj aktualnoj temi podržalo je i 30-tak sudionika koji su iznoseći svoja iskustva pokušali osvijestiti razliku između poduzetništva i poduzetnog pojedinca te istaknuti važnost adekvatnog obrazovanja za razvoj poduzetnika.

Tvrtka Evolva trenutno sudjeluje kao IT partner na dva projekta koja su pokrenule visokoobrazovne ustanove sa područja Varaždina u suradnji sa drugim uvaženim institucijama. To su projekti Stand4INFO - Razvoj visokoobrazovnih standarda zanimanja, standarda kvalifikacija i studijskih programa na osnovama Hrvatskog kvalifikacijskog okvira u području informatike, čiji je nositelj projekta Fakultet organizacije i informatike u Varaždinu, te projekt Interdisciplinarni kurikulum srednjih strukovnih škola čiji je nositelj projekta Gospodarska škola Varaždin. Više o oba projekta možete pročitati u novosti pod nazivom Evolva sudjeluje u stvaranju novih standarda obrazovanja.