Uspješna suradnja tvrtke Evolva i TechParka Varaždin


Tvrtka Evolva s ponosom ističe dugogodišnju uspješnu suradnju s Tehnološkim parkom Varaždin koja još od inkubacije pa sve do današnjeg dana uključuje i podršku oko dobivanja bespovratnih sredstava za financiranje razvoja inovativnih funkcionalnosti poslovnih web aplikacija.


Softverska tvrtka Evolva je startala u inkubaciji u TechParku što je tadašnjoj mladoj tvrtki pomoglo u samim počecima, a tijekom godina je tvrtka rasla pa danas zapošljava već 20-ak zaposlenika. Za rast tvrtke pomogle su bespovratne potpore za koje TechPark nudi uslugu osmišljavanja projektnih prijava za financiranje inovacija. Tako je 2019. godine, u sklopu Proof-of-Concept programa potpora za provjeru inovativnog koncepta, Evolva dobila bespovratna sredstva za inovativno korisničko sučelje koje povećava efikasnost korisnika softverskih rješenja.


Vlasnik tvrtke Evolva Matija Tomašković je izrazio zadovoljstvo Proof-of-Concept projektom kao i cijelom suradnjom s TechParkom Varaždin: "Naš zadnji Proof-of-Concept projekt je bio razvoj govornog korisničkog sučelja u poslovnim web aplikacijama gdje smo htjeli naše poslovne aplikacije nadograditi današnjim popularnim metodama za upravljanje govorom. Suradnju s TechParkom imamo već dugi niz godina, redovito smo u kontaktu i pratimo sve što se kod njih događa, te u tom pogledu pohvaljujem cijelu ekipu Tehnološkog parka Varaždin."


O razvoju inovacije iz dobivene Proof-of-Concept potpore smo već pisali ovdje: Evolva dobila PoC potporu za inovativno korisničko sučelje za poslovne web aplikacije. A više o suradnji tvrtke Evolva s Tehnološkim parkom Varaždin oko financiranja inovacije pogledajte u reportaži: TECH-PARK Reportaža #4 – Financiranje inovacija